Arlanda Flygsamlingarnas Vänners höstmöte.

Arlanda Flygsamlingars Vänners höstmöte, innehållande även ett extra årsmöte, gick av stapeln lördagen den 19 oktober. Anledningen till det extra årsmötet var ”Val av ordförande för perioden fram till nästa ordinarie årsmöte.” Sittande ordförande, Jan Forsgren, har erbjudits och accepterat en 2×6 månaders anställning hos vår ägare, Sveriges Maritima Transport Museum (SMTM).

Efter de stadgeenliga dagordningspunkterna och på valberedningens förslag, valde ett enhälligt extra årsmöte Ove Andersson till ny ordförande för perioden fram till 2020 års ordinarie årsmöte och önskade honom samtidigt lycka till i den nya befattningen med en varm applåd!

Ove har en gedigen teknisk karriär inom flyget, bland annat som motoringenjör, chef för Boeing 737 engineering och manager för MD-80 fleet engineering. Han har tidigare arbetat för såväl SAS som Linjeflyg.

Som föredragshållare vid höstmötet hade inbjudits flygprofilen Alf Ingesson-Thor, författare till boken ”En fältflygare från Mjölby,” samt den kommande boken ”De som aldrig kom hem”:” Alf berättade och visade bilder från sitt flygarliv i Flygvapnet, där han flög såväl Lansen som Viggen och dessutom hann med att flyga som flyglärare på F5 i Ljungbyhed.
Efter ”flygperioden” i FV intresserade han sig för psykologi och efter avlagd examen anställdes han som flygpsykolog. Helt har han inte släppt flygningen – han flyger fortfarande på vissa flygdagar i den kända fyrgruppen med SK 50 Safir.

Även Alf avtackades med en välförtjänt applåd samt med 2018 års flygbok, överlämnad av bokens författare, vårt eget flygorakel, Jan Forsgren.

Alf med årets flygbok 

 

Alf visar, hur man flyger Lansen

 

 

 

 

 

 

Ove Andersson

 

 

 

 

 

 

Alf har aldrig flugit J 29 Tunnan, men desto mer Lansen och Viggen, mer än 2000 timmar i båda.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.