Ny bok om Klemm Kl 35 i Sverige

Den senaste volymen i AFV:s skriftserie behandlar Klemm Kl 35 i Sverige. Klemm Kl 35 kom i Sverige att användas både av Flygvapnet, KSAK:s olika flygklubbar och privata ägare. Med sin fantastiska roderharmoni och utmärkta flygegenskaper blev Kl 35 mycket uppskattad av de piloter som fick förmånen att flyga detta klassiska skolflygplan. Av de 96 flygplan av denna typ som använts i vårt land, finns sju exemplar kvar. Ett av dessa, SE-BHF, finns bevarat vid Arlanda Flygsamlingar.
Boken innefattar 104 sidor, och är rikt illustrerad med ett femtiotal fotografier och ritningar. Förutom Klemm Kl 35, beskrivs även de svenskregistrerade Klemm L 25 och Klemm 107. En detaljerad individhistorik över samtliga olika Klemmflygplan som använts i Sverige finns med. Boken kostar 150 kronor + porto och kan beställas från Arlanda Flygsamlingars Vänner.

Klemm35

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.