TEST PROJEKT2_INFO

PROJEKT INFORMATION

Projektnamn: Seibel SE-KAL. Martinet 
Startdatum: Juni 2011
Projektet avslutat: Pågående
Projektledare:  Påbörjat av Sture Holm övertagit av Miro Patocka

Beskrivning: Motorer och propellrar demonterade för renovering. Stabilisator med fenor och roder är färdiga. Tillverkning av det saknade höjdrodret är under tillverkning.

Läs mera…


Projektnamn: NORSEMAN Mk 4ID200023 Norseman_2SE-CPB 
Startdatum: 1999
Projekt avslutat: Pågående
Projektledare:  Larserik Blixt

Beskrivning: Flygvapenmuseet överlämnade SE-CPB. NOORDUYN NORSEMAN till Arlandasamlingarna 1980. En projektplan togs fram 1999 och planet renoverades av Göte Johansson, Per Björkner, Uno Sellgren och Åke Nilsson fram till 2005 då man var klar med allt utom slutmålningen av flygkroppen. Deltagarna i projektet hade då lagt ner ca 1500 arbetstimmar på Norsemannen. Efter det har Per Sviberg och Larserik Blixt tagit över och utfört slutlig målningen av flygkropp, stabilisator, fena och höjdroder samt utplacering av dekaler på planet som nu är klart för visning.

Läs mera…


Projektnamn: SE-BHF. KLEMM KL 35 D
Startdatum: 2006-01-01
Projektet avslutat: 2012-09-15
Projektledare: Uno Sellgren och Ulrich Hild

Beskrivning: Komplettering av motordelar. Propeller renoverad. Grenrör till
avgassystem tillverkade och monterade. Sidoluckor
sittbrunnar tillverkade och monterade. Fartmätare, Höjdmätare, Variometer, Girindikator,  Kompass, Varvräknare, Vakummätare, Bränsletrycksmätare, Bränslemängdsmätare med pumpkomponenter, Sidoroderlinor, Gummiamortisör till förarstolens höjdinställning och Sporrhjul monterade. Flygplanet är i princip färdigrenoverat. 

Läs mera…